ترکیدن لاستیک حین رانندگی

لاستیک خودرو تنها نقطه اتصال خودرو با زمین می باشد از این رو سلامت لاستیک، اهمیت بسیار بالایی در خودرو دارد. ترکیدن لاستیک حین رانندگی از اتفاقات وحشتناک جاده ای برای راننده است چرا که ترکیدن لاستیک حین رانندگی سبب از دست رفتن کنترل خودرو شده و این یعنی رانندگی از کنترل راننده خارج می شود.

پس یک راننده باید بداند که در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی چه باید کرد تا خطراتی که در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی پیش آمد می کند، به حداقل برسد و با انجام به موقع یکسری از اقدامات که می توانید داشته باشید سبب مدیریت وضعیت به صورت ایمن و موثر شوید.

ترکیدن لاستیک حین رانندگی
ترکیدن لاستیک حین رانندگی – امداد خودرو اصفهان

دلیل ترکیدن لاستیک حین رانندگی

لاستیک ترکیبی از زنجیره کربنی و مواد آلی روغنی است که البته با بافت نخی و سیمی مقاوم شده است. لاستیک یا همان تایر خودرو دارای تاریخ انقضا و عمر مفید است و این یعنی تایر خودرو هم فاسد می شود و این فاسد شدن با تغییر در ساختار لاستیک خودرو صورت می گیرد.

عمر مفید لاستیک خودرو

لاستیک های خودرو دارای عمر مفید هستند و اگر این عمر مفید تمام شده باشد فساد تایر رخ می دهد و ساختار تشکیل دهنده لاستیک از هم جدا شده و تایر شکننده می شود. موقع خرید لاستیک خودرو حتما حواستان به عمر مفید لاستیک باشد و صرفا نو بودن لاستیک خودرو را در نظر نداشته باشید چرا که ممکن است لاستیک چند سال توی انبار مانده باشد و استفاده نشده باشد و اینگونه از عمر مفیدش کم شده باشد.

عدم تنظیم باد تایر

در صورتی که باد لاستیک خودرو کمتر از حد استاندارد باشد دیواره تایر تا می خورد و این فشار در محل تا خوردگی ایجاد ترک خواهد کرد. اگر باد لاستیک خودرو هم بیش از حد استاندارد باشد در این صورت کشش پیوسته دیواره تایر سبب پارگی لاستیک خواهد شد.

کم بودن باد تایر و یا پنچر بودن تایر سبب می شود تا وزن خودرو بر لبه ی ریم قرار گرفته و لبه ریم هم مانند قیچی دیواره ی تایر را پاره نماید. پس با تایر پنچر به هیچ عنوان حتی یک ذره هم حرکت نکنید.

نور خورشید

نور خوشید به دلیل اشعه فرابنفشی که دارد می تواند تغییرات شیمیایی در لاستیک خودرو را ایجاد نماید و اینگونه سبب خارج شدن مواد روغنی از ترکیبات لاستیک می شود و زرد شدن لاستیک را رقم می زند.

دمای هوا

زمانی که دمای هوا بسیار زیاد است خصوصا در شهر های بیابانی و مناطق نزدیک به خط استوا، گرمای بیش از حد هوا، سبب بالا رفتن دمای هوای داخل تایر می شود و اینگونه انبساط لاستیک رقم می خورد و اینگونه چند واحد باد لاستیک ها افزایش میابد و در نتیجه باد لاستیک ها از حالت استاندارد خارج و ترکیدن لاستیک حین رانندگی را رقم می زند.

پارک طولانی مدت

زمانی که خودرو در مدت زمان زیادی در نقطه ای ثابت پارک باشد، فشار وزن خودرو در قسمت متصل لاستیک به زمین وارد می شود و اینگونه لاستیک حالت دایره ای خود را از دست می دهد و این فشار دائمی وارد شده به بخشی از لاستیک سبب ایجاد ترک های ریز در لاستیک می شود.

رانندگی غیراصولی

رانندگی غیر اصولی مانند تیکاف و ترمز های ناگهانی وحشتناک و نمایشی سبب ساییده شدن لاستیک های خودرو زودتر از عمر مفید لاستیک می شود. ساییده شدن آج لاستیک ها سبب نزدیک شدن دیواره لاستیک با زمین شده و اینگونه ترکیدن لاستیک حین رانندگی را خواهیم داشت.

تایر ترمیم شده

تایر ترمیم شده بازه تحملی بالایی مانند تایر نو را ندارد و نمی تواند مانند روز اول نقش خود را به خوبی ایفا نماید. پس به راحتی می تواند ترکیدن لاستیک حین رانندگی را سبب ساز گردد.

اقدامات مهم در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی

طبق بررسی های صورت گرفته، انجام یکسری از اقدامات، می تواند خطرات احتمالی در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی را کاهش دهد و همچنین سبب شود تا مدیریت موثر و ایمنی روی وضعیت پیش آمده در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی داشته باشید.

حفظ آرامش

بعد از ترکیدن لاستیک حین رانندگی اولین و مهم ترین نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که خونسردی و آرامش خود را حفظ نمایید و اینگونه از بروز خطرات احتمالی جلوگیری داشته باشید. فرمان خودرو را محکم گرفته و از حرکت کنترل نشده فرمان جلوگیری نمایید.

جلوگیری از انحراف خودرو

در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی، جلو را نگاه کنید و از انحراف خودرو جلوگیری کنید. فرمان خودرو را به سمت جلو بگیرید و اینگونه از چرخش های کنترل نشده خودرو جلوگیری نمایید.

اجتناب از ترمز ناگهانی

در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی، اصلا ترمز ناگهانی نگیرید. زمانی که لاستیک خودرو می ترکد، خودرو به سمت لاستیک ترکیده کشیده می شود. در آن لحظه همه افراد ناخداگاه روی ترمز می زنند اما باید بدانید که ترمز ناگهانی خودرو بی ثباتی در خودرو را زیاد می کند. در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی باید آرام آرام پای خود را از روی گاز بردارید و به خودرو اجازه دهید تا به طور طبیعی سرعتش کم شود و بایستد.

فعال کردن چراغ خطر

در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی، رانندگان دیگر را آگاه نمایید و برای اینکار باید چراغ های خطر خودرو را روشن نموده تا سایر رانندگان متوجه شوند که خودرو شما دچار مشکل شده است و به شما راه برای عبور دهند.

کاهش سرعت

در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی، سرعت خود را کاهش دهید و دنده را به ترتیب کم نمایید و همزمان خودرو را در جهت خلاف لاستیک ترکیده منحرف نمایید تا با کشش مقابله نموده و ماشین را مستقیم نگه دارید. زمانی که سرعت خودرو به زیر ۴۰ کیلومتر بر ساعت رسید، ترمز خودرو را می توانید بگیرید.

رفتن به مکان امن

زمانی که کنترل خودرو را توانستید در دست بگیرید خودرو را به مکانی امن و به دور از ترافیک ببرید. اگر در بزرگراه هستید، از اولین خروجی خارج شده و یا به سمت حاشیه جاده بروید. اگر در جاده های داخلی هستید به مکان امن مانند پارکینگ بروید.

ارزیابی میزان آسیب

زمانی که به مکان امنی رسیدید باید به ارزیابی میزان آسیب بپردازید. اگر لاستیک یدک دارید می توانید تعویض نموده و یا با امداد خودرو تماس بگیرید تا سریعا به سراغتان آمده و مشکل پیش آمده را رفع و رجوع نمایند.

در زمان ترکیدن لاستیک حین رانندگی باید بسیار مراقب دست هایتان باشید چرا که قطعات فلزی لاستیک بیرون زده و می تواند موجب زخمی شدن دستانتان شود از این رو اگر برای بار اول است که با ترکیدن لاستیک حین رانندگی مواجه می شوید توصیه می شود خود لاستیک خودرو را تعویض ننمایید و حتما با امداد خودرو تماس بگیرید تا به کمکتان بیاید.

Rate this post
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
09139999228
پیمایش به بالا